Voetbal is meer dan een spelletje
Voetbal is er voor iedereen en voetbal is van iedereen. Dat maakt voetbal bij uitstek geschikt om mensen te binden, jong en oud, zwart en wit, arm en rijk.

Stichting Meer dan Voetbal is in 2004 opgericht door de KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie om deze verbindende kracht van voetbal in te zetten voor een betere samenleving.

Voetbal is er voor iedereen en overlapt de gehele maatschappij. Daarom is voetbal bij uitstek geschikt om mensen en bevolkingsgroepen te binden. Voetbal is allereerst een spelletje waar veel mensen plezier van hebben en dat goed is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarnaast spelen de voetbalclubs een belangrijke maatschappelijke rol: door de centrale plek die zij innemen in de harten van veel supporters zijn zij bij uitstek geschikt om mensen aan te spreken op hun gedrag, verantwoordelijkheden en zaken als hun gezondheid. Denk aan een effectieve aanpak van problemen als obesitas, de inzet van voetbal als platform voor moeilijk bereikbare doelgroepen en de bindende rol die amateurverenigingen in de wijk kunnen spelen. Of bijvoorbeeld voor het helpen bij de opvoeding van de jongste voetbalsupporters en het faciliteren van huiswerkbegeleiding op het terrein van hun favoriete club.

De samenleving heeft dus veel profijt van actieve voetbalclubs. Ook de voetbalclubs zelf profiteren van een actieve opstelling: De club wortelt zich steviger in haar omgeving, fans zijn meer betrokken en het doet de reputatie van het voetbal goed.

Missie
De Stichting zet de verbindende kracht van het voetbal in voor een betere samenleving. Dit doet zij door het verbreden, verdiepen en zichtbaar maken van de maatschappelijke rol van het voetbal. Kernthema’s van de Stichting zijn sportiviteit & respect, gezondheid en participatie.
Stichting Meer dan Voetbal stimuleert en ondersteunt (betaald) voetbalclubs om de kracht van hun organisatie in te zetten voor een betere samenleving!

Spelverdeler
De Stichting fungeert als kenniscentrum en coördinator van deze maatschappelijke projecten. Daarnaast neemt zij de communicatie hiervan op zich, om een zo groot mogelijke groep mensen te laten zien dat je met een simpel spelletje belangrijke doelen kan bereiken.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: